Yes, het nieuwe jaar is begonnen ????

Je kunt natuurlijk zeggen dat vandaag een dag is als alle andere. En dat je elke dag een nieuw jaar voor jezelf kunt beginnen!

EN … tradities en rituelen kunnen iets moois hebben – zo ook de traditie om de eerste dag van het nieuwe jaar te vieren ✨

Wat ons betreft een dag om te verbinden, om stil te staan bij wie en wat allemaal belangrijk is in ons leven. En (nog meer) contact te maken met een gevoel van dankbaarheid voor alles wat het leven ons brengt.

Hoe het nu ook gaat in jouw leven, en jouw relatie (of geen relatie), misschien is er ook voor jou genoeg, of op z’n minst een beetje, waar je blij mee kunt zijn. Waar je waardering voor kunt voelen. En een verwarmend gevoel van dankbaarheid. ????

Wat onszelf betreft … dit was niet ons meest gemakkelijke jaar! We hebben al aardig wat uitdagingen ontmoet in ons leven samen, en de uitdagingen die dit jaar bracht hebben ons zo nu en dan stevig doen botsen.

Soms zodanig doen botsen dat we er van schrokken. Dat was niet wat we kenden van hoe wij samen door dingen heen konden bewegen. En van hoe we, ook als het even schuurde, snel de verbinding weer konden herstellen en weer verdiepen zelfs.

Het mooie is echter, ook hier zijn we doorheen weten te bewegen. Ook tijdens de botsingen die we dit jaar hebben gekend, zijn we allebei zowel trouw aan onszelf, als aan elkaar kunnen blijven. Hebben we elkaar telkens weer teruggevonden.

We hebben 2023 bekroond met een heerlijke dag in Nerja, een dag voordat Joannie voor 10 dagen terugvloog naar Nederland om de feestdagen met haar familie door te brengen.

Tijdens die dag in Nerja hebben we weer diep mogen ervaren hoe goed wij het kunnen hebben samen. En hoe belangrijk het is dat we ruimte maken om dit soort dingen te doen.

Liefde is onvoorwaardelijk. Liefde heeft niets nodig. Behalve contact met je eigen hart.

Een relatie is een ander ding. Die heeft aandacht nodig. Die heeft zorg en onderhoud nodig. Die heeft zo nu en dan wat “werk” nodig.

Gelukkig kan dat werk plezierig zijn (of snel weer in iets plezierigs getransformeerd worden). En kan het licht zijn. Mag het ontspannen zijn.

Als er iets is wat wij je voor dit nieuwe jaar zouden willen meegeven, is het wel om te kijken naar manieren om te ontspannen. Samen en voor jezelf. Om goed voor jezelf te zorgen, en verantwoordelijkheid te nemen om zelf te zorgen dat je je vanuit ontspanning tot je partner (of je levensomstandigheden) te verhouden.

In die ontspanning is het vaak het gemakkelijkst om ook in de moeilijkere dingen een weg te vinden.

Onze ervaring is dat als we een succesvolle, liefde-volle relatie willen, we ons niet afhankelijk kunnen maken van de ander daarvoor. We hebben het ZELF te doen. Er is maar één persoon die kan zorgen innerlijk weer te ontspannen en de verbinding met zijn/haar hart te herstellen …. en dat is iedereen voor zich zelf.

Vanuit ons eigen “werk” doen, wordt het zoveel gemakkelijker om het “werk” samen te doen!

En dat is wat wij jou en jullie wensen … dat het leven en je relatie gemakkelijker wordt. Licht mag zijn. Ontspannen is.

Dat je vanuit die plek meer en meer mag baden in heerlijke gevoelens van compassie, genegenheid, verbinding ????, en natuurlijk ook passie ????

Dus … een LIEFDE-VOL nieuw jaar gewenst. Laten we er iets heel moois van maken! ❤️
(dat is in elk geval onze intentie ????)

 

Henny & Joannie


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer lezen

Ontvang onze wekelijkse
Relatie Succes Tips

>